Gå til hovedindhold

Mere end et indkøbssystem: Kantinekæde med stort samfundsansvar benytter alle Millums funktioner

Coor Norge blev under Matprisen 2023 kåret som vinder af den prestigefyldte pris, Årets storkøkken. Alle deres kantiner anvender Millums indkøbssystem, komplet med alle tilgængelige funktioner og moduler. Disse værktøjer har vist sig at være vigtige redskaber for kantinerne i deres stræben efter øget bæredygtighed og effektivisering af daglige operationer i storkøkkenet.

Af: Una Tingvik Haave 02.01.2024 08:54

kantinemat

Bedre overblik med CO2-kalkulator og funktion for madspild

Coor Norge indså tidligt, at deres indkøbssystem, Millum, ikke kun kunne håndtere bestillinger, men også være et effektivt redskab til at styrke både den daglige drift af alle kantiner og støtte alle kædens aktiviteter inden for samfundsansvar.

For at måle og rapportere om disse aktiviteter anvender Coor Norge både Millums CO2-kalkulator og funktion for madspild. CO2-kalkulatoren gør det nemt for dem at beregne og sammenligne klimaaftrykket på opskrifter og menuer, mens funktionen for madspild forenkler registreringen af madspild. Dette giver Coor Norge et helhedsbillede af klimaaftrykket og madspildet i hver kantine og sikrer en mere bæredygtig drift.

Visionen her er, at vi skal koble madspildet med vores indkøb, så vi kan få volumen på alle indkøb målt mod madspild, for så har du virkelig fået total overblik over alt.

Marianne Hayes Antonsen

Forretningsudvikler inden for bæredygtighed hos Coor Norge

 

Mere bæredygtig og økonomisk kantinedrift med Menuplanlægning

Coor Norge anvender også Millums Menu Bank med funktionen Menuplanlægning. Den giver mulighed for at skabe ugemenuer med optimalt klimaaftryk samtidig med, at den giver en grundig oversigt over råvareforbrug og omkostninger. Coor Norge anvender dette værktøj som et hjælpemiddel til blandt andet at sikre, at alle kantiner serverer mad med korrekt klimaaftryk.

Vi arbejder systematisk med opskrifter, og det er vigtigt for os, når vi sammensætter en opskrift, at den ikke bare bliver sat sammen, men at den har både det rette næringsindhold og lavest muligt klimaaftryk. Det er også vigtigt for os at vise klimaaftrykket på menuerne, så vi kan informere gæsterne og ikke mindst vores egne ansatte om dette og øge deres bevidsthed.

Marianne Hayes Antonsen

Menuplanlæggeren har også økonomiske fordele. I løsningen er det muligt at registrere antallet af solgte portioner for hver opskrift i en menuplan. Hver gang opskriften vises i menuplanen, vises også det forrige registrerede antal solgte portioner. Dette giver overblik over, hvor meget der blev solgt i forhold til den oprindelige bestilling og kan hjælpe indkøbere med at træffe informerede beslutninger om, hvor meget de skal bestille næste gang. På den måde reduceres også mængden af madspild.

 

Modul til effektiv statusopgørelse

Til tidskrævende opgaver som statusopgørelse benytter Coor Norge Millums Statusopgørelsesmodul. Den giver de ansatte mulighed for at udføre både individuelle og fælles statusopgørelser, enten direkte gennem modulet eller via Millums statusopgørelsesapp– som også fungerer offline. Denne løsning forenkler statusopgørelsesprocessen og gør den dermed mere effektiv og tidsbesparende.

 

Uddannelse i indkøbssystemet

Da Millum er et vigtigt redskab i Coor-kantinerne i Norge, er det afgørende, at de ansatte har god viden om, hvordan de bruger systemet, og hvilke muligheder der findes. Coor Norge sikrer derfor, gerne ved hjælp af Millum, grundig uddannelse i alle moduler med tilhørende funktioner. På den måde bliver hverdagen i kantinerne så effektiv som muligt, og Coor Norge sikrer centralt, at alt, de rapporterer om, omfatter data fra alle kantiner og kan hentes ud fra ét sted.

Vi skal sørge for, at Millum bliver brugt på den rigtige måde ved at give uddannelse i alle funktioner i Millum. På den måde vil alle være godt rustet, når det kommer til brug af tilgængelige apps og andre muligheder i systemet.

Marianne Hayes Antonsen