Gå til hovedindhold

Millum bidrager til at reducere madspildet på restauranter

Alle, der bruger indkøbssystemet fra Millum på deres restauranter og serveringssteder, har nu muligheden for at bruge den nye funktion for madspild.

Af: Mathilde Jelen Danielsen 05.01.2024 12:36

iStock-1160204081-matsvinn

Det skal være enkelt at reducere madspildet

Vi ved, at du, som driver restaurant har nok at tænke på; bemanding, menuplanlægning, bestilling, køkkenprocent og gæster, som er sultne – sultne på at tage revanche for alt det, der glippede under pandemien. Dertil kommer diskussionen om bæredygtighed og endnu flere krav, der stilles til dig. 

Millum vil hjælpe gerne hjælpe dig med at leve op til disse krav, uden at det koster dig meget mere tid og arbejde. Vi har udviklet Madspildfunktionen, som gør det let at registrere og beregne madspildet.

Ved at have en madspildfunktion integreret i systemet, du allerede bruger til andre arbejdsopgaver som menu og bestilling, bliver det så tidseffektivt som muligt for dig at registrere madspild. 

Rentabel drift + miljø = sandt

En tredjedel af den mad, der produceres i verden, kasseres. Det betyder, at rigtig mange ressourcer bruges på at producere og fragte mad, som ikke engang bliver spist. Uanset hvor miljøbevidst du selv er i hverdagen, kan det være godt at vide, at du ikke bare bidrager til en rentabel restaurantdrift ved at reducere madspild, men også er med til at bekæmpe et miljøproblem. Altså en win-win. 

Funktionen er en del af Menubank-modulet i indkøbssystemet. Du får registreret madspildet både online og offline, på mobil eller PC og kan trække færdige Excel-rapporter ud. Du kan også vælge, om du vil registrere totalt madspild eller per område: Produktion, buffet, gæst, lager og andet. Det gør, at du tydeligt kan se, hvor forbedringspotentialet er størst. 

Værktøjer, som hjælper restauranter med at nå deres bæredygtighedsmål

Siden efteråret 2021 har Madspildfunktionen gennemgået en testperiode, og i april 2022 har flere store kantinekæder bestemt, at den skal bruges fast.  

Mere funktionalitet, baseret på restauranternes indspark og ønsker vil komme til, efterhånden som vi har indsamlet flere erfaringer. 

Millum har en vision om, at vores kunder skal have muligheden for altid at træffe informerede og bæredygtige valg ved hjælp af vores værktøj. Vi tror, at lanceringen af Madspild-funktionen i kombination med Millums klimaaftrykskalkulator gør, at vi er godt på vej – sammen med dig.