Gå til hovedindhold

Millum tager ansvar

Millum har flere hjertesager, men vores hjerte banker stærkest for en bæredygtig cateringbranche og for ligestilling i arbejdslivet.


Bæredygtighed i branchen

Millum arbejder på at skabe et indkøbssystem, der hjælper vores kunder med at træffe bæredygtige valg. Dette er vigtigt, når der omsættes mere end 11 milliarder NOK årligt gennem vores system. Millum kan være med til at gøre en positiv forskel og skabe langsigtet værdi for mennesker og miljø – i vores egen virksomhed såvel som via de virksomheder, vi samarbejder med.

 

Vi har grupperet vores hovedaktivitet omkring to af FN's bæredygtighedsmål. Nedenfor kan du læse mere om disse, herunder vores delmål:

baerekraft-crside
Illustration med fire af FN's bæredygtighedsmål.

Bæredygtighedsmål i hotel-, restaurant- og kantinebranchen. Sat i system.

Vi vil udvikle løsninger og services, der forenkler vores kunders arbejde med de bæredygtighedsmål, de selv har valgt, gennem samarbejde og partnerskab.

 

Millum skal være proaktiv, vidende og pålidelig i udviklingen af ​​nye produkter og services. Vores position på markedet giver os mulighed for blandt andet at forenkle måling og opfølgning af bæredygtighedstiltag for en lang række virksomheder. Med dette som baggrund ønsker vi at have en væsentlig indflydelse på det bæredygtighedsarbejde, der udføres i vores branche.

 

Partnerskab for innovation

Millum forbinder købersiden og leverandørsiden i cateringbranchen. Gennem vores netværk og vores system kan vi mobilisere mange aktører mod et fælles mål. Vi indgår også i samarbejde med forskellige aktører, som arbejder med konkrete problemstillinger, som branchen ønsker at løse – lige fra stiftere til større kompetencefora og netværk. Vi er medlem af FN's Global Compact.

 

Ansvarligt indkøb

Millum samarbejder med Factlines, så vores kunder bedre kan dokumentere, at de har styr på både miljøspørgsmål og etiske aspekter i deres forsyningskæde – i alle led. Factlines letter ansvarlighed i værdikæden, så virksomheder kan sikre grundlæggende menneskerettigheder og anstændige arbejdsforhold længere nede i deres forsyningskæde. Det samme gælder for Millum selv, vi bruger Factlines' værktøj i forbindelse med alle vores egne leverandører for at sikre vores forsyningskæde.

 

Planlægning og kontrol reducerer madspild

Madspild er måske branchens største udfordring, hvor mad, der ender i skraldespanden, repræsenterer både unødvendige klimaudledninger og tabte indtægter. Vi har udviklet en separat app til madspild, som gør det nemmere at registrere og anmelde madspild. Vi samarbejder med Matvett for at hjælpe industrien med at reducere madspild. Vi har også deltaget i etableringen af ​​og leverer teknologien til Plateful- en grossist, der distribuerer overskudsvarer til dagligvarer og cateringvirksomheder

Medlemsrapport til UN Global Compact

I 2019 meldte Millum sig ind i verdens og Norges største velgørenhedsorganisation for forretning og bæredygtighed - hvor der arbejdes på at opfylde FN's 10 principper for ansvarligt erhvervsliv ud over bæredygtighedsmålene nævnt ovenfor. Samarbejdet giver retningslinjer for, hvordan virksomheden sikrer ansvarlig drift inden for områderne menneskerettigheder, arbejdsliv, anti-korruption og miljø. Vi leverer en årlig rapport om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed og social ansvarlighed. (Tidligere rapporter: 2019, 2020 og 2021). Fra 2023 vil rapporten blive leveret via et spørgeskema, kontakt venligst hvis du ønsker mere information.

Illustrationsfoto af en salat og et tandhjul.
plan international foto smilende jenter

Ligestilling i arbejdslivet også

Millum er en it-virksomhed, og hører desværre til en branche, hvor kvinder er underrepræsenteret. Vi ønsker at bidrage til en mere ligelig kønsbalance i branchen, gennem rekruttering, frivillige initiativer og som supporter af PLAN Norge.

 

I 2022 deltog vi i TENK Tech Camp, som har til formål at inspirere piger i gymnasiealderen til at vælge naturvidenskabelige og teknologiske fag.

 

PLAN Norge har altid flere igangværende projekter, hvoraf et altid fokuserer på pigers adgang til uddannelse.

Aktuelle artikler: